Restaurace Bakalář - domácí kuchyně v srdci Hluboké nad Vltavou »
Stálý jídelní lístek
STÁLÁ NABÍDKA
Polévka dle aktuální nabídky | 30,- |
Chuťovky k pivu | |
Domácí pečené vepřové maso na pivě, cibule, chléb | 75,- |
Domácí játrová paštika, brusinky, toast | 55,- |
Domácí utopenec, chléb | 45,- |
Domácí jihočeská pomazánka šmitec, chléb, feferonka | 45,- |
Nakládaný hermelín, chléb | 59,- |
Košíček smažených bramborových lupínků jalapeňos omáčka | 65,- |
Opečená zvěřinová klobása cca 150g chléb, hořčice, křen, okurka | 75,- |
Steaky | |
Krůtí prsní steak, 200g | 115,- |
Vepřová krkovička, 250g | 115,- |
Vepřová panenka, 200g | 145,- |
Vepřový kotlet Duroc, 250g, (speciální plemeno z USA) | 145,- |
Hovězí Rumsteak (vyzrálý roštěnec z farmy ze Šumavy) 250g | 225,- |
Přílohy | |
Hranolky | 35,- |
Americké brambory | 35,- |
Pečené brambory na pánvi | 35,- |
Šťouchané brambory se slaninou a cibulkou | 35,- |
Grilovaná zelenina | 55,- |
Fazolové lusky se slaninou | 45,- |
Omáčky (v ceně steaků) | |
Jalapeňos | |
Bylinková | |
Pepřová | |
Barbecue | |
Tatarka | |
Samostatně podávaná omáčka | 15,- |
Hlavní chod | |
Pro velké jedlíky | |
Pečená žebra 600g, křen, hořčice, okurka, kozí roh, chléb | 175,- |
Dozlatova pečená půlka kachny červené zelí, karlovarský knedlík | 220,- |
Šťavnatý maxi řízek z kotlety Duroc, 250g, pečené brambory na pánvi, okurka | 175,- |
Pro ty nejmenší jedlíky | |
Kuřecí řízek z prsíček, 100g, hranolky, tatarka | 95,- |
Krůtí plátek z prsíček, 100g, šťouchaný brambor, zeleninová ozdoba | 95,- |
Hlavní chod | |
Hovězí líčka pečená na pivním sladu, 200g, a černém ležáku, šťouchané brambory | 145,- |
Pikantní hovězí chilli nudličky z roštěnce, se zeleninou a rozpečeným chlebem | 155,- |
Hovězí tatarák 150g, topinky, česnek (tatarák podáváme již dochucený a namíchaný) | 145,- |
Dukátové řízečky z vepřové panenky, 150g, šťouchané brambory, salát coleslaw | 165,- |
Grilovaná tortilla plněná kuřecími prsíčky a ceasar salátem | 125,- |
Těstoviny tagliatelle s bazalkovým pestem a parmezánem | 85,- |
Těstoviny tagliatelle s bazalkovým pestem a parmezánem, s kuřecími prsíčky, 120g | 129,- |
Gnocchi s grilovanou zeleninou, sypané parmezánem, bezmasé | 95,- |
Gnocchi s grilovanou zeleninou s kuřecím masem | 139,- |
Gnocchi s grilovanou zeleninou s trhaným kachním masem, 120g | 149,- |
Burgery | |
Klasik burger, hranolky, tatarka, mleté hovězí maso, sýr chedar, slanina, ledový salát, rajče, okurka, hořčice, majonéza | 155,- |
Chilli burger, hranolky, tatarka mleté hovězí maso, sýr chedar, slanina, ledový salát, rajče, papričky jalapeňos, hořčice, majonéza | 155,- |
Camembert burger, hranolky, salát coleslaw grilovaný sýr camembert, ledový salát, rajče, dresing | 155,- |
Duck burger, hranolky, tatarka trhané kachní maso se salátem coleslaw | 155,- |
Saláty | |
Salát coleslaw | 49,- |
Capresse salát s bazalkovým pestem, toast | 79,- |
Ceasar salát s kuřecími prsíčky a opečenou slaninou a krutony | 115,- |
Sladká tečka | |
Domácí jablečný závin se šlehačkou | 38,- |
Polední menu
19.04.-23.04.2021
Pondělí
Polévka: Ovarová česnečka
Menu1: Kuře na paprice, těstoviny nebo knedlík
Menu2: Vepřový špíz, šťouchané brambory, ďábelská omáčka
Menu3: Domácí špecle po uhlířsku (slanina, pórek, vejce, smetana, sýr, cibulka)
Menu4: Kuřecí řízek, brambor, okurka
Menu5: Smažený sýr, hranolky, tatarka
Úterý:
Polévka: Květáková s vejci
Menu1: Cikánská špikovaná hovězí pečeně, rýže
Menu2: Řecký marinovaný kotlet s olivami, suš. rajčata a sýrem Feta, šťouchané brambory
Menu3: Grilovaný hermelín s brusinkami na salátu, bylinková bageta
Menu4: Kuřecí řízek, brambor, okurka
Menu5: Smažený sýr, hranolky, tatarka
Středa
Polévka: Jihočeská bramboračka
Menu1: Vepřový katův šleh v domácím bramboráku
Menu2: Kuřecí prsíčka plněná slaninou a zeleninou, basmati rýže
Menu3: Domácí dukátové buchtičky s vanilkovým šodó
Menu4: Kuřecí řízek, brambor, okurka
Menu5: Smažený sýr, hranolky, tatarka
Čtvrtek:
Polévka: Hovězí vývar s nudlemi
Menu1: Řízky z vepřové panenky v kukuřičné strouhance, bramborová kaše, okurka
Menu2: Plněné bramborové knedlíky uzeným masem a list. špenátem v křenové omáčce
Menu3: Těstoviny penne v limetkovo-smetanové omáčce s pečenou rybou (Tilápie)
Menu4: Kuřecí řízek, brambor, okurka
Menu5: Smažený sýr, hranolky, tatarka
Pátek :
Polévka: Gulášová
Menu1: Pečený špikovaný bok párkem na pivě, červené zelí, variace knedlíků
Menu2: Rýžové nudle s kuřecími prsíčky a zeleninou
Menu3: Dušené krůtí maso s mrkví, brambor
Menu4: Kuřecí řízek, brambor, okurka
Menu5: Smažený sýr, hranolky, tatarka